Jom klik2 Tabung Caya

Friday, May 27, 2011

Tiramisu




Assalam,

Selera dah mendatang. Teringin lak nak makan kek tiramisu. Secret Recipie? Naaahhhh... Sibuk sana sini kata tepung dia ada DNA oink oink.. Ada yg menafikan ada yg menyokong. Yang mana satu.?

Tak apalah, biarlah. Kita bikin ajer kek sendiri. Mamawana bukan seorg Chef. Tak pandai di dapur pun. Tapi memang suka masak utk family.

Resipi

1. Philadelphia Cream Cheese Kraft 2 kotak
2. Whipping Cream (Arla) 1 kotak
3. Anchor cream (susu cair) 1 kotak
4. Bonomi Tiramisu Biscuit (Lady Savarodi) 1 paket atau gunakan kek span satu biji.
5. Gula 1 cawan
6. Dutch lady cream milk 1 kotak

Cara2

Campurkan 1, 2, 5, pukul hingga kembang. }
Masukkan Dutch lady cream milk. Pukul. } bahan cream

Kek span dijadikan 2 lapis (belah ditengah2)
Selapis kek di atasnya di bubuh cream yg siap dibancuh tadi.
Dan Dilapis lagi dgn sebelah kek lagi diatas cream, dan
di lapisi lagi dgn semua bahan cream. Boleh hias cream dgn buah kiwi atau peach.
Sejukkan dlm peti ais.
Memang sedap.

Sila jangan segan2 mencuba.






Salam Citrawarna 2011


Assalam dan Bismillah.,






Malam minggu lalu, sempat menyempit di dataran merdeka menyaksikan perarakan Citrawarna 2011 yang gilang gemilang meriahnya.














Sinaran lampu laser warna warni.





























Perarakan kereta berhias.
















Menarik.









One of the photographer.




Tuesday, May 24, 2011

Jalan-jalan Cuci Mata, Tukar Angin , Amik Angin..buang angin







Dec, 2010 terbang ke Karambunai, Sabah.












Dgn mamat Retro nih. Gala Dinner Karambunai. Sila usah jeles...ihiiiks
















Nov 2010. Terbang ke Langkawi. Suka..suka...suka...

















Naperlah angin bertiup kuat kat plane ni habis kembong baju, maka hilanglah kerampingan ku yg dah cam piuk kukus nih. ihiiiiks.








Am I still young? Naaaaaaaaaaahhhh...


















My son. Tall and handsome. ihiiiks....

Siapalah Aku.....


Assalam dan Bismillah.

Apa kabar?

Ini putra putri saya.



























Saya pernah menjejakkan kaki di dua tanah haram, Makkah dan Madinah., musim panas dan musim sejuk. Saya rindu nak pergi sana lagi.











Saya suka menulis.

Ini antara karya saya 10 tahun lalu. Errr! Lamanya. Dah boleh disimpan dalam arkeb.